Easy (like sunday morning)...
This recipe is so simple, I know it by heart.
4 eggs, 1 cup sugar, 1/2 cup oil, 1 1/2 cups all-purpose flour, 1 1/2 teaspoons baking powder, 2 tablespoons cocoa powder, 1/2 teaspoon orange or lemon extract and seasonal fruits (I used peaches and some cowbarries for decoration).
Mix all ingredients except cocoa, divide cake mixture into 2 portions and add cocoa powder into 1. Pour cake mixtures into cake tin and add fruits slices. Preheat the oven to 180 degrees C and bake about 1 hour.
Easy, isn't it?:)
Nie jestem wybitną kucharką i szukam przepisów, które wychodzą bez większych starań. A jeśli lista składników jest tak prosta, że znam ją na pamięć, to już w ogóle super;)
Potrzebujemy 1 szklankę cukru, 4 jajka; 1,5 szklanki mąki; pół szklanki oleju (ja dałam oliwę); 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao i zapach pomarańczowy albo cytrynowy. Owoce jakie chcecie. Użyłam brzoskwiń, ale następnym razem muszę je obrać, bo ciężko się kroiły. Misiek dorzucił pod koniec pieczenia trochę czerwonych jagód i cukru na wierzch ;) Aha, pieczemy w termoobiegu w 180 stopniach przez 1 godzinę (trzeba po prostu sprawdzać). Proste? Proste!;)
Komentarze
Prześlij komentarz